OBSERWUJ NAS ...

facebook   twitter   instagram  

 

ESENT Witamina PP ( Niacynamid) 10 g

Dostępność: tak
Wysyłka w: 48 h
Cena: 6,99 zł 6.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 3
Kod produktu: 4159_20190831182618
Pin It

Opis

Metryka Produktu


Surowiec dla przemysłu (Raw material) : Witamina PP / Niacyna 


INCL : Niacinamide


Numer CAS 98-92-0
Numer WE 202-713-4

 

Witamina PP (inne nazwy B3, niacyna, nicynamid,amid kwasu nikotynoweg ). Aktywna biologicznie postać witaminy PP, o ultra niskiej zawartości kwasu nikotynowego (poniżej 0,03% większość preparatów dostępnych na rynku ma 0,1%), mogącego w większych stężeniach wywoływać podrażnienia skóry. W formułach kosmetycznych  stosowana jako silny anyoksydant, czynnik poprawiający krążenie śródskórne, stymulujący produkcję naturalnego kolagenu. Witamina PP(B3) działa przeciwzmarszczkowo, reguluje stopień nawilżenia skóry, działa przeciwzapalnie. Przy skórze z problemami trądzikowymi ogranicza produkcję sebum, chroni przed powstawaniem tzw "zaskórników".

Podsumowując witamina PP (B3) dedykowana jest skórze dojrzałej (działanie antyoksydacyjne i przeciwzmarszczkowe, poprawia koloryt skóry), trądzikowej (działanie przeciwzapalne i ograniczenie produkcji sebum). W ostatnich latach jest coraz śmielej stosowana w preparatach antycelulitowych (poprawiając krążenie podskórne, wspomaga "walkę" z celulitem).


Preparat dobrze rozpuszcza się w wodzie, gorzej w alkoholu i glicerynie. Zalecane maksymalne stężenie w formułach kosmetycznych przeciwzmarszczkowych 5%, przy formułach do cery trądzikowej 2%. Do kosmetyków dodajemy wraz z fazą wodną , nie podgrzewamy powyżej 70oC.

Witamina PP , sprawdzi się znakomicie jako składnik serum przeciwzmarszczkowego , opartego na kwasie hialuronowym, bądź  kolagenie z elastyną.

Informacje chemiczne.

Witamina PP ( inne nazwy B3, niacyna, amid kwasu nikotynowego)
Zawartość składnika głównego 99,7%
Zawartość kwasu nikotynowego < 0,03%
pH roztworu 5% 6,5
Granulacja poniżej 50 um 90% produktu
Granulacja poniżej 250 um 8% produktu

Przechowywać w suchym pomieszczeniu, chronic przed promieniowaniem UV.
Preparat do użytku zewnętrznego.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

2 września 2020

Produkt bardzo wydajny - używa się go znikome ilości. Ja mieszam z wodą i tworzę tonik. Rewelacyjnie działa na podrażnioną skórę. Polecam

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl