Wybraliśmy dla ciebie
OBSERWUJ NAS ...

facebook   twitter   google  instagram  

allegro rzetelna firma 

certyfikat

YOUR NATURAL SIDE Olej z Pestek Arbuza rafinowany 100ml

Dostępność: tak
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Kod produktu: 1365_20170104155230
Pin It

Opis

Idealny do pielęgnacji

  • cery dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej dogłębnego nawilżenia
  • wrażliwej skóry niemowląt i dzieci
  • problemowej, łojotokowej
  • suchych i zniszczonych włosów

 

Działanie

  • przeciwstarzeniowe –  kompozycja niezbędnych NNKT (linolowego, oleinowego oraz linolenowego) i witaminy E,  regeneruje barierę hydrolipidową naskórka oraz pomaga zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się skóry, zwiększając jej jędrność i elastyczność, a także redukując drobne zmarszczki. Olej ten idealnie nadaje się do masażu wybranych partii ciała
  • nawilżające –  zapobiega nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia włosów oraz warstwy  rogowej skóry. Idealny do pielęgnacji wrażliwej skóry niemowląt i dzieci. Pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi popieluszkowe podrażnienia skóry oraz zaczerwienienia. . Delikatnie natłuszcza, mimo to jest tak lekki, że stosować mogą go również osoby z cerą przetłuszczającą się. Szybko się wchłania i nie czopuje ujść gruczołów łojowych, dzięki czemu zapobiega powstawaniu zaskórników i zmniejsza widoczność porów
  • odżywcze – zawartość witamin A, B, C, E i PP wzmacnia barierę lipidową skóry, a także dogłębnie regeneruje i odżywia paznokcie, włosy oraz zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Poprawia koloryt oraz usprawnia obronne funkcje skóry, chroni przed promieniowaniem UV. Łagodzi stany zapalne skóry

 

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Citrullus Vulgaris (Watermalon) Seed Oil; (Olej z pestek arbuza rafinowany 100%)
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Postać: płynny bezzapachowy olej
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

 

Opakowanie:

  • 100ml zakrętka

 

Ciekawostki:

  • Olej z pestek arbuza powstaje w wyniku tłoczenia i rafinacji nasion owoców arbuza zwyczajnego (Citrullus Vulgaris)
  • Arbuz zwyczajny, roślina z rodziny dyniowatych o płożącej się łodydze długości 2-5 metrów, pochodzi z Afryki Południowej, gdzie nadal rośnie dziko
  • Owoce arbuza o twardej ciemnozielonej łupinie skrywają w swoim wnętrzu słodki miąższ koloru białego do ciemnoczerwonego oraz brązowo – czarne nasiona
  • Olej z pestek arbuza zwany inaczej olej Ootanga lub olej Kalahari, uzyskiwany jest tradycyjną metodą, poprzez wydłubywanie nasion z łuski, która je otacza, suszenie na słońcu, a następnie ich wyciskanie

 

Producent:

Your Natural Side

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl